Tänk säkert!

Idag var hovslgaren tvungen att komma hem till mig,igen.Jag träffar honom oftare tror jag än många av min kompisar...;)
Han skulle komma och kolla på Gina som troligen och förhoppningsvis fått en hovböld.Sedan några dagar är hon så halt att hon inte riktigt kan stödja på foten.Jag kunde inte känna någon värme i benet men i hoven, så jag hoppades på en hovböld.
En hovböld uppstår emellan hovväggen och kötthoven genom att skit kommer in i hoven och samlas där och orsakar en inflammation med varbildning som följd.
Nu har Gina stått inne i vindskyddet för att vara stilla och inte halta runt i hagen,för att vila benet.
När det närmade sig tiden då hovslagaen skulle komma gick jag ut för att flytta över henne till stallet.
För att hon ska stanna i vindskyddet stänger jag in henne med strömmtrådar.
Jag såg på henne att hon var lite pigg och laddad för att komma ut,hon började ledsna på att vara instängd.
Dum som jag är står jag in mot väggen och öppnar tråden så jag måste sträcka mig förbi Gina när jag ska slänga iväg tråden.Laddad som hon är blir hon rädd när tråden åker iväg.Så hon tar sats för att springa ut,vilket resulterar att hon springer över mig.
Då jag står vriden och lite framför henne efter att ha slängt tråden kan jag inte riktigt följa med och hinner inte flytta på mig.Så hon springer helt enkelt omkull mig.Och jag ramlar i en stor vattenpöl och fortsätter framåt så jag hamnar i vattenbaljan och välter ut den så jag blir ännu mera blöt.
När hon är över mig råkar hon sparka mig på armbågen och strax ovanför rumpan något träffar mig även i huvudet men det kan inte vart så hårt för där har jag inte ont nu.
Jag tappar henne och hon forsätter ut på gräsmattan och stannar där för äta.Blir liggandes där på sidan några sekunder och tänker att jag måste fånga henne och fasiken va blött och ont det gör.
Kommer upp genomblöt på bena och på vänstersida av jackan och skorna.Stapplar iväg efter Gina.Får tag i henne och tillsamans stapplar vi in i stallet.Sätter in henne i boxen och går in för att byta kläder.
Får ett mess från Robban,hovis,att han blir lite sen.Det var skönt då han jag pusta lite till.
Så sen blev han inte.Han kollade på hoven och började skära rent.Och mycket riktigt hittade han en hovböld.Men det var en gammal,som satt så dumt till att den inte hade kommit någonstans utan bara vandrat på stället.Och därmed inte kunnat läka ut.Så nu hade den börjat trycka in i kötthoven och gjort ett hål in dit.
Nu har han skurit rent,ett stort fint hål blev det.Vi ska höras av imorgon och se hur det verkar.
Känner mig dum som inte märkt något,men hon har inte haltat något nämvärt.Har funderat på om hon har haltat ibland,men bara trott att det har varit inbelning.
Men det var tur att det gick så bra vid omkullspringningen.Hade kunna gå så himla illa.Bara för att man gör som man alltid har gjort och det har fungerat så måste man alltid tänka säkert.Vilket jag inte gjorde men som jag ska vara ännu nogrannare med nu!

F**K vad svårt det är!

Att göra en affärsplan!Komma ihåg alla punkter som ska vara med för att få ett företag att fungera.
Jag blir trött bara av att tänka på det!Är sååå svårt att komma igång.
Men det är bara att göra den.För det är på affärsplanen jag kommer att examineras på i skolan.
Tror dock att jag har kommit på en bra affärsidé...:P
Nu får jag fortsätta en stund till innan jag stänger för kvällen!

Fel sida!

Förra veckan kom syrran inrusande till mig.Det var på kvällen jag var på väg ut för det var dags att kvällsfodra.
Men Emma var lite tidigare än mig.
-Sofia Sofia!Skynda dig Gina är på insidan stängslet till dammen!
-Är på väg sa jag.

Det finns en damm på gården och runt den har vi ett stängsel just för att hålla hästarna borta från dammen.
Vi har stängt ganska nära dammen,så det är väl en meter kant runt dammen.Där inne stod alltså Gina.
Matvrak som hon är ville hon komma åt gräset som fanns där.Såg att hon på dagen försökte komma åt gräs där.Men nu hade hon tagit steget fullt ut och gått in och stått och balanserat på kanten.Allt för gräs!

Så där i mörkret fick jag och Emma göra en animal rescue.:P
Vi hade inte med några verktyg och vi hade inte hunnit hämta några.Men vi hade i alla fall stängt av strömmen.
Så i stället för att klippa upp tråden så haka vi loss den från isolatorerna och fick trampa ner under tråden i backen och den andra fick vi lyfta så högt vi kunde.
Hon var inte så värst pigg på att gå ut på detta konstiga sätt,hon var väl lite orolig för att få en stöt.
Efter lite trixande fick vi ut henne och jag fick skutta med henne ut rakt i leran!
Och nu kunde hon gå och äta sitt kvällshö.
Hoppas nu att hon lärt sig att gräset inte alltid är grönare på andra sidan!;)

HYNs Hästlärarkonferens

För några veckor sedan var klassen på HYNs hästlärarkonferens på Skara stadshotell.Det var mycket intressant och det var intressanta människor som berättade om sig själva och deras verksamhet och deras syn på praktikanter och dagens hästutbildningar.Bland annat var Svante Johansson där och berättade,en toppryttare inom hoppning i Sverige som även tävlar internationellt och en framgångsrik travtränare vid namn Jan-Olov Persson.

Vi satt på liksom på en läktare och när jag satte mig märkte jag att min stol inte satt fast utan var lös,framför mig fanns heller inte några stolar och vi satt ganska högt upp.
Efter en stund glömde jag av att stolen inte satt fast så jag böjde mig fram för att kolla en sak i väskan.Varpå stolen tippar fram jag tar snabbt fram fötterna för att ta emot mig samtidigt som jag gör det välter jag omkull kopparna som står bredvid mig.Ni kan väl tänka er vilket buller jag åstadkom i en tyst sal?!Koppar som välter och fötter som klampar.
Det var väldigt pinsamt!!!Kändes som alla glodde på mig.
Men inte nog med denna händelse så var jag tvungen att nysa också.Nu kanske ni tänker nysa är väl inte så farligt.
Men ni har inte hört mina nysar.Dom är väldigt kraftiga...Jag har hört att det är en orkan styrka i en nys och det är det verkligen i mina!:P
Så där satt jag och kände att en nys var på gång så jag satte fingret under näsan med förhoppningen om att det skulle hejda nysen.Fatta inte vad jag trodde egentligen!Ett under?!
Hade jag tänkt ordentligt så hade jag satt handen för näsan.
Fingret hejdade inte nysen den kom och den var inte nådig!Inte nog med att den lät så gjorde fingret så att snor och spott flög och landade på människorna framför mig.Nina som satt bredvid mig såg hela händelseförloppet.
Usch vad pinsamt!!Undra va folk tänkte,dom måste tro att jag har något problem som inte kan vara tyst.
Resten av tiden fram till lunch vågade jag inte röra mig med rädsla av att något skulle inträffa som skulle låta väldigt mycket.

Trots dessa små incidenter var det en väldigt intressant dag.:)

Maskerader

Två helger i rad nu har jag varit på maskerader.
Den första var på halloween hos Tom och Caro.Det var även födelsedagsfest för Caro som fyllde år den sjunde november.Jag var utklädd till döden.Träffade min man där på festen.:)
En kille som också utklädd till döden.Så herr och fru Döden var på festen.Heheheee
Hade ingen vit färg att ha i ansiktet,så jag hade bara sminkat mig svart runt ögonen och hade ett blekt puder i ansiktet.Men min man hade färg så jag blev lite vitare i ansiktet under kvällen.
Jag hade riktigt kul!Gick hem vid halv tre-tre tror jag var en av de första som gick.:P Men får man skjuts så kan man ju inte missa det.
Här är två bilder en utan vit färg och en med.Tyvärr är det inte så värst bra bilder.Tog dem själv som ni kanske förstår...
 

Den andra maskeraden skulle vi klä ut oss till filmkaraktärer.Det var Angelica och Peter som ordnade denna maskeraden.Jag hade riktigt kul och man såg många fina utklädnader!Allt från Cruella DeVill till Greger som Robert Gustavsson gör.Min syrra och jag körde på macken tema,hon var Roger och jag var "det ska va husvagn" frugan.
Emma hade hittat en riktigt snygg overall och i samma veva hittade hon den här snygga wct-mysdressen som pappa hade i garderoben!Tänk att pappa har fått på sig den här,den är ju lagom till mig!Hur liten har han vart?!
Såhär snygga blev vi i alla fall!;) Vad tycks?

RSS 2.0