Sällskap...

Igår morse när jag åkte upp till Skara så behövde jag ta med och slänga min soppåse.Soptunnan står ganska långt ifrån vårat hus så jag skulle vara smart och ta med den i bilen när jag ändå åkte förbi.
Jag ställde honom bakom min stol i bilen.Eftersom jag många gånger har glömt att slänga den när jag har haft med mig den i bilen,så har jag nu ett litet knep.Jag sätter inte på mig säkerhetsbältet förän jag har släng min påse.Men igår spände jag fast mig som vanligt...
Så när jag kom upp till Skara och skulle ta ut min skolväska fick jag se honom...Ja såklart det var min påse.Eftersom jag inte märkt av honom så har ju han uppfört sig väl.Men nu kändes det ju nästan som vi hade börjat få en märklig kontakt,vi hade ju delat bil så länge.
Men jag var tvungen att dumpa honom.Första skräpkorgen jag hitta fick jag inte in honom i,det var en sån där med ett fast tak.Nästa jag hitta var en traditionell skräpkorg,så där dumpade jag honom.Där satte jag stopp för våran relation.Tur var väl att korgen var nästan så gott som tom.För han var ganska så fet.

Det är sååå mysigt!!

Jag tycker det är väldigt mysigt när jag får besök!
Idag så kom Caro på besök,jag var hemma från skolan idag när man bara har två timmars föreläsning på en måndag då blir man hemma.
Men i alla fall,jag fick ett mess där hon frågade om jag ville gå en promenad med henne och hennes hund Tella någon dag.Sa att jag var borta ända tills på fredag men är hemma idag.Kan jag komma om en timme,frågade hon och jag sa att det går bra.Behöver ändå en paus i pluggandet.
Tella och Caro anlände och Tella,Caro,Max och jag begav oss ut i skogen.
När vi kom tillbaka lagade vi mat.Det blev ett knytkalas,det blev en riktig kalas lunch!Som Caro toppade med en paj,hallon och fläder och vaniljvisp!!

I helgen så var jag på krätfskiva hos Caro och Tom.En skiva med fullt ös!!Hade riktigt riktigt kul!
Min kompis Louise som är från fjärås som också skulle med på kräftskivan sov över hos mig efter skivan.Lite långt till fjärås mitt i natten.
Dagen efter hade vi en såndär riktigt skön söndag!Vi satt i soffan och åt frukost och tittade på film och snackade skit.
Fortsatte dagen med att ta en riktigt skön söndags promenad med hundarna i skogen.

Jag tycker som sagt att det är riktigt kul och mysigt när man får besök och det bästa är om man kan ta en fika ihop eller en matbit.:) Både planerade och oplanerat är trevligt,men är det oplanerat så får man ta det som det är hemma hos mig...;)

Fortfarande i Skara

Idag är det torsdag och jag är fortfarande kvar i Skara.Suck!!Brukar ju för det mesta åka hem på torsdag eller till och med på onsdagar ibland.
Men det var en förstahjälpen kurs som inte blev av förra veckan så istället fick vi den denna veckan.Och fredagen är den enda dag vi hade fri.
Det som nästan är värst är att vi är halvklass och våran del fick eftermiddagen,börjar klockan 13 och slutar klockan 16 vilket innebär att jag kommer vara hemma runt 18.. Och denna helg hade det inte gjort något om jag kom hem lite tidigare...
För på lördag jobbar jag som vanligt men sen på kvällen ska jag på kräftskiva!!På måndag har jag och Lillemor en rapport som måste vara färdig i skolan,så det kanske jag måste sitta med på söndag kväll...
Det kommer bli en väldigt kul helg men det blir fullt ös!Kommer bli en seeeeg måndag!

Nu ska jag nog ta mig en liten tur ut i Skara stad och ta mig en liten promenix till apoteket.
Jag har ju bott nere på vandrarhemmet denna vecka och det kommer bli så att jag bor kvar där vandrarhemmet nu.Men det kommer bli så bra jag kommer få ha samma rum hela tiden.Så jag kommer inte behöva packa ihop alla mina saker varje veckoslut!

Hej svejs!!

Snäll syster...

I fredags kväll skulle hela familjen på ett 60-års kalas.
När jag var färdig dressad så gick jag in till mor och far.Jag hade skyndat mig så gissa om jag blev förvånad när de inte ens hade börjat å göra i ordning sig!Så här hade jag skyndat mig helt i onödan!
Min syster jobbar i en klädaffär så ibland har hon nya kläder med sig hem.När jag kom in såg jag en en kofta som hängde på en stol,det är en snygg grå stickad kofta.Den ville jag pröva och ungefär så här lät vårt samtal när jag provade den.
-Åh har du köpt en ny kofta?säger jag
-Ja det har jag.
-Den får jag pröva!
-Ja men akta så du inte töjer den! säger syrran.
Jag börjar knô på den ovanpå min shorta.
-Den är ju storlek small så den måste ju passa för det är ju det jag har,säger jag.
-Nej sluta nu ta av dig den,fortsätter hon.
Jag får på mig den och tittar i spegeln.När jag står där och beundrar mig säger hon,
-Ta av dig den nu!Det är inte din stil ändå.Du ser CP ut i den!!

Vilken snäll syster man har som säger så och hon ska jobba i en klädaffär.Hoppas för allt i världen att hon inte säger likadant till kunderna!

Nu ger jag upp!

Vi ska skriva ett PM på boken vi har läst i den här kursen.Men det går inget bra ikväll,har kört fast, så nu lägger jag ner det för kvällen och tar upp det till morgonen.
Förhoppningsvis så kommer det till mig i sömen hur jag ska skriva...:P
I min egna säng.För nu är jag hemma igen!:)

Projekt arbete

Idag var jag ledig från skolan men tro inte att jag kunde åka hem för det!För imorgon har vi föreläsning och när vi ändå var lediga bestämde jag och Lillemor för att göra ljud,ljus och luft mätningar för vårat projekt arbete som snart ska vara klart.
Vi bestämde oss för att åka till hennes dotters skola och göra dessa mätningar och efter mätningarna var klara åkte vi i väg för att äta lunch.Det blev en förmiddag där inte allt flöt på som det skulle...
Och de tycker jag Lillemor har beskrivit så bra på sin blogg så jag tycker ni kan gå dit och läsa om våran förmiddag!www.loovs.blogg.se

                             
Det här var inte våran lunch...RIktigt såhär lyxigt får man det inte på ett gatukök i Götene.:P
Men det hade varit väldigt gott nu!För jag är hungrig.

Ha en underbar kväll!!

Lägenhet och vandrarhem

Jag bor ju i en lägenhet som ligger ovanpå ett vandrarhem,lägenheten hyr jag av dem som har vendrarhemmet.
Idag sa Susanne,min klasskompis som bor på vandrarhemmet,att de ville prata med mig.Så jag ringde upp dem ieftermiddags.Och då var det såhär att nästa vecka skulle det bo så många på vandrarhemmet att det var överfullt så hon undrade om jag kunde tänka mig att dela lägenheten med tre stycken eller om jag ville flytta ner till vandrahemmet och ha ett rum där under veckan.Tillslut bstämde jag mig för att ta ett rum på vandrarhemmet.
Dels för att jag får egen toa och dörrarna här i lägenheten inte går och låsa och sova med okända människor då...

Sen frågade hon också om jag kunde tänka mig och bo på vandrahemmet i vinter så att de slipper värma upp en stor lägenhet för bara en person.Jag sa att även att det gick bra,dels så blir det lite ensamt och kallt i den här stora lägenheten.Men det kommer att bli lite jobbigt för att jag kommer inte kunna lämna kvar några saker...
Fast det kommer att bli varamare och jag kommer att ha sällskap.Jag och Susanne kommer att få sååå trevligt ihop på vandrarhemmet!Hitta på massa bus!;)
Säger bara idominsalva....:P

Skorna bara flyger!

Jag blir lite trött...Skorna vill uppenbarligen inte sitta kvar på hästarnas hovar nu för tiden.
Det började med min systers häst som hade tappat skon,hon tog kontakt med hovslagaren så han kommer idag och slår på den.
Då Emma jobbar skulle mamma ta hand om hovslagaren,mamma är inte hästvan men Birk är snäll.
Men igår så sprang hästarna runt i hagen och där är väldigt lerigt.När jag sen kollade på Ginas hovar så hade hon såklart tappat en sko!Vilken tur att hovis ändå ska komma idag!
Hon kan vara lite speciell och hantera ibland,så jag och min syster tyckte det var bäst om mamma inte behövde hantera henne.
Man skulle kunna tycka att det skulle vara Emma som skulle vara hemma då,men hon har lite svårt och ta ledigt från jobbet bara sådär.Så jag fick bli hemma från skolan istället.Ganska Skönt i för sig men kanske inte riktigt bra då jag går miste om två föreläsningar som vi sen får tenta frågor på.Som tur är har klasskamraten Lillemor lovat och göra fina anteckningar.
Det är så jobbigt när skorna bara flyger av hästarna hela tiden!Antingen får vi limma fast skorna med superlimm eller så får jag ta och lära mig att slå på tappskor själv!

Ha en bra dag!!

Hemma

Trodde att jag skulle behöva vara kvar i Skara idag en stund på dagen.Vi behövde börja på vårat grupp arbete som går ut på att vi ska göra mätningar på en arbetsplats,mäta buller,ljus och luft.
Men dit vi tänkte gå kunde inte ta emot oss idag så vi får ta det nästa vecka istället.Och det tyckte jag var underbart!För då kunde jag åka hem då vi är lediga både idag och imorgon.
Fast helt ledig har jag inte vart idag...För ikväll har jag haft min tjejgrupp på ridskolan.
Och idag var den liten för idag var de bara tre som red.Vi får hoppas att det blir fler nästa gång!
På grund av att jag pluggar och bara får mitt schema i femveckors perioder så kan jag bara planera in några veckor i stöten.Så det är ingen bestämd riddag dom kommer ha,men nu bestämde vi två gånger till som dom ska komma.Kommer bli sååå bra det här!!

Nu ska jag gå å knyta mig!God natt!!

Skolan fortsätter...

Jag sa ju att jag var lite tveksamm om jag skulle fortsätta min skolgång eller inte.Men nu har jag ialla fall bestämt mig för att fortsätta.Nu verkar det i alla fall bli väldigt bra.
Vi är nu bara två stycken kvar på våran gren!Så de är måna om att vi stannar kvar och de är väldigt måna om att detta kommer bli en bra utbildning,en bra gren.För dels att det här med hälsa och friskvård ligger väldigt mycket i tiden och så har de regionens stöd och så tror de på det själva.
Så de vill ha våra åsikter och idéer om vad vi vill lära oss och hur vi vill lära oss,studiebesök,föreläsningar mm.Förslag på personer och ställenman kan åka till.
Med andra ord,nu kommer vi att få väldigt mycket att säga till om och vi har haft ett första möte med grenansvarig.Och så ville de veta om vi har några bra namnförslag på vad de kan döpa grenen till.
Vi kommer nu inte bara få ett papper på att vi har gått utbildningen utan även en titel.

Jag tror att detta kommer bli bra nu,för hur ofta får man vara med och forma en utbildning?!Och jag tror att jag kommer lära mig mycket.Nu kommer jag att göra detta till ett bra och kul år!

Höres!!

Hundbajs

Usch idag när jag skulle följa med mina föräldrar och syster till Backamo och gå på bondens dag så upptäckte jag att jag trampat i hundbajs.
Det var när jag skulle släppa in Max i lägenheten och jag böjde mig ner för att torka hans tassar som jag kände jag att det luktade lite mysko...Jag fortsatte torka men så tittade jag ner på mina fötter och såg att jag hade värsta bajsklicken på insidan skon.
Det hade kletat av sig på andra skon,på byxorna och på dörrmattan.
Suck,det var bara att slängan mattan på utsidan byta byxor och skor och hänga allt på utsidan.
Så fick jag ta hand om allt när jag kom hem.

Vi hade en trevlig dag på Backamo.Dit brukar vi åka på bondens dagar och kolla,för där har de allt möjligt.De har DM i brukskörning,vallhundar,traktorutställning,hästar som drar vagn som man kan åka med,hästuppvisningar, marknad med mestadels hantverk men även mycket annat fint.Och så kan man såklart fika där,hembakt!
Och träffa lite folk som man känner.Det brukar bli väldigt mysigt där så åk dit någon gång om ni får möjlighet!

Igår var jag på 26 års fest hos min kompis Söder.Det var väldigt trevligt!!
Man skulle ha med det som man ville grilla,Angelica hade fixat maten till oss.Det var fläskfilé och hon hade gjort en jättegod potatis sallad och tsatsiki till så jag och Emma fick det väldigt enkelt vi behövde bara fixa grönskar som vi kunde grilla.
Det här var nog den sista sköna kvällen vi kunde sitta ute,så vi satt faktiskt ut och åt.:)
Tack Söder för en underbart trevlig afton!!
Såhär fin var jag med en Nemo hatt.:)

Nu hinner jag inte skriva mer för nu måste jag packa inför mina dagar i Skara.
Jag tänkte berätta lite hur mitt sista år förhoppningsvis blir i skolan,för jag har i alla fall tänkt och fortsätta.

Hejsvejs lingon fejs!!
RSS 2.0