Vet fortfarande inte varför...

Men det var bättre. Skönt. Verkar som om gipshovarna har hjälpt. Så idag gjorde inte vetrinären så mycket på Gina, förutom att titta på henne och skriva ut ett recept på antiinflamatoriskt.
Jo, i samrådan med hovslagren bestämde de att hon skulle ha ringskor på sina halta hovar, på framhoven fick hon även stötdämpande siliconinlägg i skon. De har ungefär samma verkan som gipshovarna. Och så blir det återbesök om två veckor.
Under de här två veckorna får hon gå ut i liten, torr rasthage.
Idag fick våran fölis föja med till vetrinären för att få sin andra spruta mot hästinfluensa. Det blev första gången hon var iväg från mamma så lång tid. Jag blev riktigt förvånad, för hon var lugnet själv! Hon knallade snällt med oss och fick gå med in i undersökningsrummet. För nu kunde Gina inte vara utan henne, de hade blivit riktiga kompisar under den korta tid de stod i transporten.
Tänk vad roligt de såg ut när de stod bredvid varandra i rummet, en lite häst på ca 55-60 cm, bredvid en på ca 150 cm.
Nu hoppas jag att vila i liten hage, antiinflammtoriskt och ringskor kommer att göra henne bättre eller kanske till och med helt bra!:)

                                                    

Vad kan det vara?!

I måndags skulle vi ju åter till vetrinären, men den här gången till Ale djurklinik och inte till Jordhammars.
Vetrinären på jordhammar trodde ju att hon hittat anledningen till hältan och det var en hovböld. Som hon har i sin högra bakhov och denna böld hittade hon på två plåtar.
Vi fick remiss till Ale, för där har de duktiga vetrinärer, duktiga hovslagare och fin klinik och nu klarade de inte göra mer på jordhammar.
Men för att göra en lång historia kort(vi var där från 09.15 till kl 14.) så hittade de inte anledningen till hältan. De karvade i hoven, hittade inget, de tog massa nya fina röntgen bilder, gjorde nya böjprov och gissa vad de hittade inget!
Men däremot hittade de en ny hälta på höger fram, förmodligen en överansträngning från hältan bak och så har hon en hovspricka på den hoven som också kan påverka.
Gina hade så ont att när de böjde och höll på med benet stod hon och darrade. När hon emellanåt var tvungen att gå ut i väntboxen, stod hon bara där och hängde. Stackaren hade ont.
Vi fick åka hem utan något svar på vad det kan vara, men hon fick gips på sina två halta fötter. Gipset är format så att det ska avlasta fötter och ben. Eftersom gipset inte får bli blött fick hon bara gå ut i torr rasthage. Denna vecka har det inte vart så torrt, så hon har stått på box i en vecka nu och börjar bli riktigt uttråkad.
Imorgon är det dags för återbesök igen,och jag håller mina tummar för att de hittar något nu. Kan inte ni göra samma sak?!

RSS 2.0