Ett herrans hästliv

Min syrra och jag håller på att köra in två av våra små hästar. Målet är att till våren sommaren kunna vara med på skogs elmia i en monter för en man, Lennart, som bygger skogskärror för hästar. Vi ska vara med där som en liten kul grej, för de hästar som vanligen arbetar iskogen är stora hästar, ardenner hästar och nordsvenskar.
De väger ca ett ton medans våra små väger max 200 kilo.
Han ska bygga en liten skogsvagn åt oss.
Den yngre som är 2 år och som vi håller på och köra in har det gått hur fint som helst med, men den äldre som är åtta och kommer från Shetlandsöarna har det inte gått lika bra med. Stundtals har han varit skiträdd för allt, vi trodde att det skulle räcka med att mamma skulle hjälpa oss. Men det gjorde det inte så systrns kompis fick hjälpa oss.
Idag har vi grejat med båda två och Bosse (tvååringen) skötte sig fint och faktiskt, peppar peppar, så skötte sig Voldor bra också. Så vi hoppas att det börjat lossna nu!
Den 14 november ska vi förhoppningsvis vara med på en skogskörningskurs för några av de skogskörningkarlarna som är med på mässan, ska bli väldans kul och lärorikt!
Håll tummarna för att vi lyckas!

Min stora häst Gina har blivit halt. Hon blev det i augusti. Inte så väldans halt, men hon var inte ren.
Så jag trodde inte det var något farligt, en stukning eller något med hoven. Då hon inte blev bra så åkte jag till vetrinären i september. Men de kunde inte hitta något då så det blev vila för henne i liten hage hon fick äta smärtstillande och antiinflammatoriskt i några dagar. Hon trodde det var något med benet.
Vi åkte på återbesök i början av oktober och fortsätte med hältutredningen. Dvs bedöva och göra böjprov och springa och se om hon halta. När de sen röntga hoven så hittade vetrinären tillsist orsaken, en hovböld.
Skönt att det var något så enkelt, men om den här bölden hade gjort som en vanlig böld hade den blivit värre fort, hon hade blivit väldigt halt väldigt fort. Nu har den istället legat där i flera månader. Så nu blir det åka till en annan vetrinär klinik och skära i hoven. Då den sitter så dumt till. Suck, varför är det aldrig enkelt?!
Jag är inte förvånad, hon har haft så förr med en böld och sen har hon ju ofta problem med hovarna.
Ja ja nu kan det bara bli bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0