Tillbaka till brottsplatsen...;)

För några veckor sedan så åkte jag och min kompis Martina(känd som Märta) till Strömma för att hälsa på våran gammla lärare där och hans söner som vi brukade passa.Nu har sönerna,Jonas och Carl, blivit så stora att en av dem,Jonas, pluggar i Lund och bor såklart där nere.Carl är inte så stor men han har nu börjat gymnasiet.När vi passade dem var Carl bara 10 år,nu har det gått sju år sedan vi slutade skolan.Så nu är han lika stor som när vi började på Strömma,oj vad stor man tyckte att man var och det känns ju som det var igår man gick där.Det är nu man låter som sina föräldrar och säger att tiden går fort och oj vad stor du har blivit.

Jag och Martina började kvällen med att gå en minnesrunda runt strömma.Och det var helt underbart att gå runt där och vara tillbaka.Efter tre år har man en del minnen...Tyvärr var alla husen låsta när vi var där,förutom västergården där både jag och Martina har bott.Där var det ett gäng med killar som där denna fredageftermiddag och hade helgjour.Jag och Martina är överens om att det här var de tre bästa åren vi haft.Tänk er själv att bo med sina kompisar i den åldern när man som mest vill vara med sina kompisar.Man har kul hela tiden,man flummar runt,hittar på bus,festar och kan plugga ihop och jag fick rida på lektionstid.Helt underbart!

Sedan gick vi till Fagge och Carl.Vi hade med lite presenter till dem.Carl fick en skiva med Celine Dion för han älskade henne när han var liten.Och vi blev glatt överraskade när det visade sig att han fortfarande gjorde det.
Fagge fick en burk med skummtomtar och en CD och ett cd fodral med ett jättefint omslag.Det var en man som hade ett penismuseum på island.Martina hade skrivit på det,detta kunde vart du.
För det är såhär att Fagge har en pekpenis i sitt klassrum,som han fick använda ibland när hans pekpinne försvann.Han är beroende av sin pekpinne.
Jonas fick en stjärtlapp,som man har i snön, och två fina pennor som såg ut som ett lejon och en ko.Allt för att påminna om oss.
Alla fick presenter som kunde förknippas med något minne som vi hade av dem.
Vi blev bjudna på en väldigt god middag, lax med en god vinsås och ost och ungspotatis och god tillbehör.
Det var helt underbart att träffa dem igen!Fagge hade det fortfarande lika mysigt i sitt hus och han såg likadan ut bara Carl hade förändrat sig.Och vi fick pratat igenom många saker denna kväll,svaller,minnen,livet och skolan.
Efterrätt blev det framför tv:n då vi såg på Shakira på Skavlan.Shakira visade sig vfara Fagges idol,så vi fortsatte våran kväll med att titta på Shakira som han hade en DVD med.
Det roligaste var att jag lyckades välta ut en kopp me kaffe.Jag skulle flytta mjölkpaketet och puttade på det,var lite trögt så jag fortsatte.Gissa varför det var trögt?!Jo för där bakom stod det en kopp kaffe.Vilken såklart åkte omkull.Roligaste var att alla såg vad som var påväg att hända men sa inget förrän det var försent.Men Fagge fick tvättat av mattan i alla fall.Fast det är ju såhär jag brukar göra,tvekar på om det gåt att ha mig i möblerade rum...
Vi avslutade kvällen med att gå och titta på det nya smådjurstallet.Jättefint och fräscht men konstigt planerat.Och som Fagge sa ser ut som en vårdcentral.
Vi lämnade Strömma otroligt glada och hoppas på snart kunna åka tillbaks och hälsa på.Hittade den här bilderna på Strömmas hemsida,och det är jag och min kompisar som har lite uppvisning...;)

Bokat och klart!:)

Nu är det bestämt och bokat att den 5:e Januari flyger jag till Holland för två veckors praktik på en  handikappridskola!
Den ligger ca två timmars resa utanför Amsterdam,så väl i Amsterdam så måste jag köpa tågbiljett och sen hitta rätt tåg.:S Kommer nog att gå fint, det ligger ju i alla fall i samma byggnad.:)
Men det låter som jag kommer få två toppen veckor.Anläggning som de har är stor och fin,jag kommer bo bra.Och Herman som ägaren heter verkar trevlig.
Det kommer i alla fall bli ett litet äventyr för mig,att dra iväg på egen hand till ett annat land!
Har ju gjort det en gång förut,till Irland,men det var för sju år sedan och då åkte jag dit me min kompis Martina.
Så då hade jag ju sällskap.Fast nu är jag ju både äldre och förståndigare,eller?!:P

Varbergs kurort

För snart en månad sen så var jag på SPA i Varberg.På Varbergs kurort.Jag var där med mamma Susanne,min syster Emma,min moster Agneta,min kusin Anna och min kusins Fredriks(Annas bror) flickvän Camilla.Så vi var bara tjejer som åkte ner en söndag i november.På vägen ner så möttes vi upp på ett litet cafe och fikade,där kan man köpa räkmackor för 20 kr!
Strax före två var vi nere och då skulle Emma och mamma få delkropps massage.Vid tre skulle jag få min oljemassage.Då skulle även Agneta och Camilla få sina delkroppsmassager och Anna skulle inte få sin fotmassage förän vid fem.
Det var helt underbart att få oljemassage!Man blir masserad över hela kroppen med varm olivolja.Helt underbart var det!Särskilt på mina händer och fötter som brukar vara frusna.Massagen som slutade alldeles för fort,kröntes med ett bad i en träbalja med varmt havsvatten.
När jag anmälde mig i receptionen för min massage,så var det en man som satt där.Han hade ringar i örat och tatueringar,såg inte ut att vara en typisk person som ska jobba på ett spa.Och jag tänkte tanken,tänk att få massage av en man...
Såklart var det han som roppade upp mitt namn,och det visade sig vara han som skulle ge mig massagen!
Men han var riktigt duktig,kändes väl lite obekvämt i början när man la sig på britsen men det gick över.
Behöver jag säga att det var skönt igen?!:P
Efter massagen gick vi och badade,det fanns en saltvattenbassäng,bubbelpool,en varmare lite mindre bassäng å bastu,en varmare och en kallare.
Maten var helt underbart god,det var ett helt buffe´bord med olika sallader å röror,lax och räkor.Det fanns även varmrätter att välja på.Efter maten kunde man gå och sätta sig fåtöljerna framför brasan.Det gjorde vi efter middagen och satt där resten av kvällen.
Hotellfrukosten var som det alltid är helt underbar.Det fanns massa att välja på.
Efter frukosten gick jag och solade och sen var jag,Anna och Camilla på vattengympa.Lite nyttig får man ju vara...
Sen var det dags att göra sig iordning och lämna hotellet.
Innan vi åkte in till Varberg för en liten shoppingrunda så gick alla utan Camilla och Anna en promenad på en slinga som gick förbi havet.
Vi tog massa kort men de är på min systers kamera,såklart.
Men det här var två väldigt sköna dagar.Jag kan tipsa er att åka dit!

Mitt hästliv hittils

Så här har jag skrivit på min inledning till min affärsplan.Det är ungefär hur mitt hästliv har sett ut hittils i stora drag.Tror ni det duger?Är inte helt klar med inledningen,ska till lite andra saker...Men det är det här ni får läsa.;)

När jag var tio år så köpte jag min första Basjkirhäst. Mina föräldrar hade hittat en annons med Basjkirhästar tillsalu. Och då det sades att allergiker skulle klara av dessa hästar bestämde vi oss för att försöka, pappa är allergisk och har även astma. Vi hade tur och fick köpa den sista av de 20 hästar som importören tagit in från Uralbergen i Ryssland.Det här var en av de 20 första basjkirhästar som kom till Sverige.
I början av maj kom Bamse, som vi döpte honom till, från Jokkmokk och lyckan var fullständig. Ännu bättre blev det när pappa visade sig tåla honom.
1993 var året då Bamse kom till gården. Och på gården tre mil från Göteborg finns det fortfarande Basjkirer.Förutom att haft egen häst sedan 1993 och började rida på ridskola 1990, så har jag gått på treårigt naturbruk där jag läste hästhållning.
Efter de tre åren åkte jag och en kompis och jobbade i några månader på Irland som hästskötare i hoppstall. När jag kom hem igen jobbade jag nästan i ett år i ett Islandshäststall.
År 2005 i april var jag med om en ridolycka och fick en förvärvad hjärnskada. Då blev jag sjukskriven och fick rehabiliteras tillbaka. Det var då tanken väcktes om att jobba med rehabilitering till häst.Så sen när jag började arbetsträna sökte jag mig till Göteborgs Handikappridklubb, som man hör på namnet håller på med handikappridning och rehabilitering av människor. Där jobbar också en sjukgymnast och tar emot remissbarn som får ha en del av sin sjukgymnastik där.
Där är jag fortfarande kvar, från att ha hjälpt sjukgymnasten och varit ledsagare åt patienter, jobbar jag nu där varje lördag och då har jag bland annat två egna integrerade grupper. Men på grund av att jag går i skolan kan jag inte jobba fler dagar i veckan men när jag är hemma och det behövs hjälp hoppar jag in.

 

RSS 2.0